Workshop Weekend van de Wetenschap

Nieuw product

Wat maak jij van oude materialen?? Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je in het een superleuke workshop bij Hof van Cartesius in het Werkspoorkwartier Utrecht. Daar worden oude fabriekshallen gebruikt voor beurzen en theater en zijn er nieuwe gebouw gemaakt van oude materialen.

Meer details

17 Items

10,00 € incl. btw

Meer informatie

Op het Utrechtse bedrijventerrein Werkspoorkwartier wordt gewerkt aan de circulaire economie, oftewel het slim gebruiken van afval voor nieuwe toepassingen. Op het Werkspoorkwartier vind je tal van voorbeelden. Eén van de gebouwen waar je goed kunt zien wat je allemaal kunt doen met gebruikt materiaal is Het Hof van Cartesius. Hier vind je oude spoorrails, gebruikte houten balken uit slooppanden en schapenwol als isolatie.

Professor Loep nodigt je uit om in Het Hof van Cartesius mee te komen denken over nieuwe manieren om oude materialen uit gebouwen te gebruiken. En nog beter: je mag je uitvinding ook zelf bouwen en daarna meenemen. Je hoeft dat niet helemaal in je eentje te doen. Er zijn genoeg mensen om je op weg te helpen. Aan het eind van de middag zullen onze experts in circulaire economie kijken hoe slim jouw uitvinding is. En terwijl jij aan het bouwen bent, is er voor je ouders een excursie over het bedrijventerrein en leren ze hoe de circulaire economie in elkaar zit.

Geschikt voor: kinderen, jongeren, volwassenen, familie

Kosten: 10,00 p/p

Wanneer: 6 oktober 13.00 tot 17.00 uur

Waar: Het Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94, 3534 AR Utrecht

LET OP: BETAALBEVESTIGING IS JE TOEGANGSTICKET